![]() |
| | #1 (permalink) |
Member | Arkadaşlar dün Turhan özkan' ın Mikroişlemciler Mikrobilgisayarlar VE ASSEMBLY PROGRAMLAMA 2 adlı kitabını aldım.. kitabı şöyle bir inceledim ama pek hoşuma gitti sayılmaz...neyse bana bu konuda iyi bir ASSEMBLY kitap TAVSİYESİ !!! verebilecek olan varmı?? saygılar... |
|
| | #10 (permalink) |
Member | Nurettin Topaloğlunun yanılmıyorsam iki tane kitabı var. Bunlardan birisi Motorola işlemcilerle ilgiliydi. x86 intel işlemciler için Assembly ile ilgili kitabı ve Bahattin Bayburanın Assembly isimli kitabındaki bilgileri birleştirip debugda bir hello world programı yazabilmiştim.Assembly gerçekten kolay bir şey değil. Moonrock diye bir compiler vardı hala internette bulabilirsiniz sanırım onda Basic tarzı komutlarla MSDOS programı yazdığınızda bir assembler vasıtasıyla kodu derliyordu. Windows versiyonu çıktı mı bilemyorum takip etmeyeli uzun zaman oldu. Makina koduna en yakın programla dili C olduğundan Assembly yerine C proglama dilini de öğrenebilirsiniz. Visual Basic Assembly ve C++ ile kıyaslanamaz çünkü Visual Basic ile yapabilecekleriniz onlara göre daha kısıtlıdır. |
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |