![]() |
| | #1 (permalink) |
Member | #include<stdio.h> int main( void ) {0; int girilen_sayi; printf("bir sayi girin "); scanf ( "%d",&girilen_sayi); getchar; if(girilen_sayi<0 ); { int girilen_sayi; if (girilen_sayi/2=-1); printf("bu sayi negatif tek sayidir."); if (girilen_sayi/2=0); printf("by sayi negatif çift sayidir."); } else {int girilen_sayi; if (girilen_sayi/2=1); printf("bu sayi pozitif tek sayidir."); if (girilen_sayi/2=0 ); printf("bu sayi pozitif çift sayidir."); getchar ( ) ; } getchar( ); return 0; } kodumdaki hatayı bakabilir misiniz ve nasıl düzeltebilirim. yeni başladım c dilini öğrenmeye |
|
| | #2 (permalink) | |
Member | Alıntı:
başta mantık hatası var zaten ... if komutunda girilen_sayi/2 =-1 demişsin mesela negatif olması için dışardan -6 girilse -3 olur mesela bunuda bilgisayar negatif olarak görmez senin programına göre girilen sayi <0 demen yeterli negatiflik için mesela... bundan sonra girilen_sayi yi her yerde tanımlamışsın sadece programın başında tanımlayınca devamındada onu görür... daha önce denemedim ama 2 3 yerde tanımlarsan ondanda hata verebilir... Ayrıca if llerden sonra ; konulmaz şimdilik gördüklerim b | |
|
| | #3 (permalink) | ||
Member | merhaba. forumda pek aktif olamadigimdan cewap vermekte geciktim ![]() Alıntı:
Alıntı:
iyi gunler.
__________________ HTML-Kodu: Do not send me any PMs. I wont answer. Kod: ozel mesaj yollamayin. cevaplamiyorum. Konu ap0calypse tarafından (02-13-10 Saat 23:18 ) değiştirilmiştir.. | ||
|
![]() |
| Bookmarks |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |